Sinds 2014 doorzwommen we heel wat creatieve wateren en projecten met onze vennootschap MAAKT.
Begin 2021 werd de knoop doorgehakt en zijn we gestart met onze eigen bloementuin. We vinden het heerlijk om samen in de tuin te werken. Met ons enthousiasme en kunnen zullen we dit tot een succes maken!
Bruno (Germaine André) Verschooren is een geboren maker en tuinbouwer. Het liefst is hij bezig in de tuin, in onze kleine wijngaard of zijn atelier. Hij kweekt gewassen en verzorgt ze met heel veel liefde tot mooie prachtige en sterke planten. Hij maakt onze bloementuin zo duurzaam en ecologisch mogelijk. Bruno is dé moderne hovenier!
Kathleen (Céline Hortense) Verrijken is een allround vormgever. Van kindsaf is ze verzot op het maken van bloemen- en plantencomposities. Als tuinarchitect ontwerpt ze graag natuurlijke en landschappelijke tuinen. Ze streeft naar meer biodiversiteit en ecologisch evenwicht in de tuin. Decorateur, illustrator, maker van moois... een creatieve duizendpoot uit de duizend.
Onze bomma's zaliger kenden elkaar niet, maar ze zijn wel de inspiratiebron voor ons nieuw project. Beiden waren verzot op bloemen en haalden hun verse boeketjes op de lokale markt in de buurt.
Onze 'hof' werd in de tijd van onze grootouders Hortense & Marcel ook echt gebruikt voor het telen van gewassen voor de markten in Antwerpen. Als kind was dit een waar speel- en eetparadijs. We leerden hoe je de tuin kon bewerken en wat voor moois of lekkers er elk jaar weer te voorschijn komt als je het goed verzorgt.
Als herinnering aan Germaine & Hortense en herkenbaar voor velen uit grootmoeders tijd werd de Dahlia onderdeel van het logo.
Sinds de tijd van onze overgrootouders werd deze grond reeds bewerkt voor het telen van groenten. Ze kweekten als hoveniers niet alleen prinsessenbonen, bloemkolen, wortelen, tomaten, prei…. om te verkopen op dé vogelmarkt in Antwerpen. Er was ook een bed met lekkere rabarber en veel mooie dahlia’s, narcissen, rozen, allerlei voorjaarsbollen en later een speelgazon vol krokussen.
In 2021 startten we met 1 verhoogd bed van narcissen en tulpen, 1 bed met dahlia's, en 4 bedden met éénjarig zaaigoed. Daarnaast hebben we nog een zone met vaste planten.
We proberen zo veel mogelijk de duurzame weg te kiezen door zuinig en bewust om te gaan met het gebruik van water en energie, afval uit onze tuin te hergebruiken en natuurlijke of ecologische bestrijdingsmiddelen in te zetten.
Onze bloemen staan in open lucht en verschijnen wanneer ze er zelf klaar voor zijn. Dat is dus sterk weersafhankelijk.
Vanaf juli 2022 zijn we op het grote veld naast de Molenbeekse plassen in Reet (Rumst) met onze eerste zomersnijbloemen gestart.
Hier hebben we een fijne samenwerking met de Imkerij Le Petit Apiculteur, de gemeente Rumst en Regionaal Landschap Rivierenland.
We hopen hier een gezellige pluktuin van te maken binnen een natuurlijk en biodivers kader en zo ook een mooi streekproduct op de lokale markt te brengen.