De meeste mensen kennen ons als een creatief, ondernemend en enthousiast duo. Ons hart ligt in het buiten(be)leven en de natuur.
We vinden het heerlijk om samen in de tuin te werken en te genieten.
Bruno (Germaine André) Verschooren
is een geboren maker en tuinbouwer. Het liefst werkt hij op het veld, in onze kleine wijngaard of zijn atelier. Hij zorgt dat onze gewassen de juiste groeiomstandigheden en voeding krijgen zodat onze bloemen en snijgroen prachtige en sterke planten worden. Bruno bedenkt en maakt alle constructies op ons veld. Van polytunnels, waterrecuperatie- en irrigatie systemen, plantgeleiders, tunnel-bogen, enz... tot handige tools om het werk op ons veld zo aangenaam mogelijk te maken.
Kathleen (Céline Hortense) Verrijken
is een allround vormgever. Van kindsaf is ze verzot op het maken van bloemen- en plantencomposities. Als tuin- & landschapsarchitect geeft ze het veld vorm, zoekt ze naar interessante bloemen- en planten en maakt de beplantingsplannen. Het is voor haar een must het bloemenveld te integreren in het omliggende natuurlijke landschap van de Molenbeekvallei. Ze verzorgt voor G&H de huisstijl, website, maakt de boeketten, geeft graag rondleidingen en workshops, enz... .
Germaine was een gouden oma! Jan, haar man verraste haar wekelijks met een boeketje want die twee waren onafscheidelijk en hielden zielsveel van elkaar. Hij zette haar graag in de bloemetjes, want ze verdiende dat als zorgzame oma, moeder en vrouw.
Hortense kwam uit een hoveniersfamilie. Het leven was hard voor haar, maar naast dat harde boerenleven had ze haar eigen bloemenbedjes en samengestelde borders met de meest geweldige dahlia’s, gladiolen, enz… .
Voor beiden waren bloemen voeding voor de ziel.
Voor ons zijn G&H het symbool voor warmte, liefde en schoonheid in onze onderneming met uiteraard een vleugje nostalgie.
De tuin van Hortense in Wilrijk was de bakermat van G&H. Onze speeltuin om een ecologisch bloemenexpertiment op kleine schaal te realiseren en om te testen of dit ‘ons ding’ was in 2021.
We kiezen de duurzame weg door zuinig en bewust om te gaan met het gebruik van water en energie, afval uit onze tuin te hergebruiken en natuurlijke bestrijdingsmiddelen in te zetten.
Na een geslaagd seizoen kregen we de kans om dichter bij huis een stap verder te gaan dankzij Davy Petit van de Imkerij Le Petit Apiculteur en zijn we in 2022 gestart met het telen van een divers aanbod aan snijbloemen op het
Molenbeekveld te Reet.
De naam is herkenbaar omdat dit stukje landschap in de Molenbeekvallei ligt naast het buffer- en natuurgebied van de Molenbeekse plassen.
We doen dit met volle overtuiging op ecologische wijze met zorg voor lokale fauna, flora, water en bodem. Zo wordt er enkel in openlucht of koude tunnels geteeld en gebruiken we geen pesticiden maar natuurlijke bestrijdingsmiddelen.
Regionaal Landschap Rivierenland, gemeente Rumst en Life Aclima ondersteunen ons in de zoektocht naar maatregelen hoe we duurzaam omgaan met het natuurlijke landschap en watergebruik.
Het regenwater van de tunnels, grachten en pijlgestuurde drainage wordt opgevangen en herbruikt. We gaan zuinig om met water dankzij een irrigatiesysteem en hopen dit in de toekomst ook nog slim te maken. De Electriciteit die we nodig hebben wordt opgewekt door zonnecellen.
We willen laten zien dat agro-ecologie werkt en hopen met ons enthousiasme en kunnen een kwaliteitsvol en eerlijk streekproduct op de markt te brengen.
Wil jij graag een rondleiding? Stuur ons een mailtje voor de mogelijkheden
Vanaf 2024 zijn we gestart met de registratie van onze weide voor BIO.
In 2025 zijn we in omschakeling.
Ons bloemenveld is dit jaar geregistreerd voor bio-teelt en in 2025 gaan we in omschakeling.